, ,

Surfrider, yeah!

16/02/2014
3 min read

Mali Hole Skogen, ballets desiderte miljødronning, står på Ballrooms scene i en svart kjole og trekker pusten dypt før hun annonserer neste foredragsholder.
– He’s always got this big smile on his face, which makes everybody smile with him. Give him a warm welcome!
Publikum humrer og applauderer og opp på scenen spretter en fyr som heter Simen. Simen er med i Surfrider Foundation Norway og han skal snakke litt om hva organisasjonen gjør og hvorfor.

SImen i bølgen
Simen i bølgen

Med fingrene sprikende i det klassiske shakategnet («hang loose») gir han beskjed til teknikerne at neste bilde kan vises på lerretet. Med laidback stil og passe bustete hår ser han definitivt ut som en surfer. Men det er når han åpner munnen man virkelig forstår det – han ER surfer, fra ytterst til innerst. Han er forelska naturen og havet. Akkurat som resten av gjengen i Surfrider Foundation Norway er han opprørt og bekymret over hvor mye synlig og nesten usynlig søppel som ligger strødd på Norges strender. Når han tenker på hvor liten brøkdel dette utgjør av alt søppel som flyter rundt i havet blir han trist, eller som han selv sier
– It makes me feel like not smiling all the time.

Her kan du lese litt om marint søppel:
Marinbiobloggen fra 2011:

Miljøstatus:

Surfrider Foundation er egentlig et globalt nettverk. Organisasjonen har sitt utspring i Malibus surfemiljø (California, USA), og aktiviteten deres er knyttet til miljøvern og å jobbe for bevaring av strender som bruksområder. Her finnes ikke bare surfere, men også dykkere, svømmere og andre hav- og strandentusiaster. En viktig del av aktiviteten i Norge er rydding av strender, men Surfrider Foundation Norway er også opptatt av å spre informasjon. Simen viser bilder fra møter med elever ved barneskoler i Oslo.
– Vi sår noen frø i dem, og håpet er at disse frøene skal vokse seg til noe grønt, stort og vakkert.
Han viser tegninger som barna har laget til Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (se bildeserie).

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Å fortelle barn om konsekvenser av forsøpling funker. Barn har en sterk rettferdighetssans, de forstår stort sett mer enn vi tror, og når de opplever at noe er galt vil de ofte kreve handling. I takt med resten av samfunnets utvikling, har barns bevissthet i forhold til miljøproblemer økt betraktelig i løpet av de siste femti åra. Blekkulfgenerasjonen har vist at mljøengasjementet ikke forsvinner med alderen og det er godt å tenke på at utviklingen etterhvert skal drives av flere og flere miljøbevisste hoder.

Surfriders
Surfriders
Jobben Surfrider Foundation Norway gjør er viktig. Og dette kan vi gjøre for å støtte dem:

Hold Norge Rents konferanse om marint søppel fikk god mediedekning. Her og Nå ga en oppsummerende reportasje der blant annet Marcus Eriksen ble intervjuet. Marcus er en av USAs fremste forskere på plastsøppel i havet, og han har mye å komme med:
Her og Nå, 05.02.2014

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard

Les mer

E Read More

Diverse02/09/2022

Edelgras

I dag skal du få møte et gress, som for mange millioner år siden, turte å gå sin egen vei. Et gress som ikke brydde […]

N Read More

Bærekraft19/07/2022

Norges viktigste dyr

Norges viktigste dyr er ikke elg eller sau, ja ikke engang laks, men hoppekrepsen raudåte.

T Read More

Bærekraft14/06/2022

Tungvektar på havisen

Havmonster som rusar seg på morgondugg eller fascinerande kjempe? Møt det allsidige dyret som blant anna hjelpte vikingar å slå seg ned på Grønland!

B Read More

Akvakultur24/05/2022

Blå skog

Tareskogen er mangfoldig og eventyrlig, og faktisk en del av løsningen på et av de mest alvorlige problemene Jorda står ovenfor.

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.