,

Luke 2: Blomkålkorall

02/12/2022
4 min read
Luke 2: Blomkålkorall

Dagens luke som du kan se på tegningene ser ut som blomkål eller et hvitt juletre, men ikke bli lurt! Den er verken en grønnsak eller et tre. Blomkålkorall er dyr! Dyr som sitter fast på havbunnen.

  • Barnetegninger av blomkålkorall
  • Barnetegninger av blomkålkorall

I BILDEGALLERIET SER DU TEGNINGER AV BLOMKÅLKORALL FRA BARN OVER HELE LANDET. GALLERIET RULLERER AV SEG SELV ELLER KLIKK PÅ PILENE PÅ HVER SIDE AV TEGNINGEN ELLER SIRKELREKKEN UNDER FOR Å SE NESTE BILDE.

Blomkålkorall kalles koralldyr og du har kanskje hørt om dens slektninger som danner store rev?  Vår korall danner ikke rev fordi de har ikke ytre “rustning” av kalk, men de kan danne noen fine små skoger når de står tett i tett.

Blomkålkorall finnes i havet fra Vestlandet og helt opp til Finnmark. Blomkålkorallen spiser bittesmå dyr og planter som svever rundt i vannet. Med sine fjærformede fangarmer vifter den rundt etter noen godbiter. Fangarmene omkranser en liten munn og med fangarmene fører den maten sin inn i svelget.

Blomkålkorall er sitt navn verdig, men er ikke en plante. Dette er et fastsittende dyr. De ligner mest på blomkål når fangarmene er utslått for å fange mat. Foto: Nils Aukan. Gjengitt med tillatelse.

Her kan du lese mer om blomkålkoraller: Blomkålkorall – Marinbiologene

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard

Les mer

E Read More

Diverse02/09/2022

Edelgras

I dag skal du få møte et gress, som for mange millioner år siden, turte å gå sin egen vei. Et gress som ikke brydde […]

N Read More

Bærekraft19/07/2022

Norges viktigste dyr

Norges viktigste dyr er ikke elg eller sau, ja ikke engang laks, men hoppekrepsen raudåte.

T Read More

Bærekraft14/06/2022

Tungvektar på havisen

Havmonster som rusar seg på morgondugg eller fascinerande kjempe? Møt det allsidige dyret som blant anna hjelpte vikingar å slå seg ned på Grønland!

B Read More

Akvakultur24/05/2022

Blå skog

Tareskogen er mangfoldig og eventyrlig, og faktisk en del av løsningen på et av de mest alvorlige problemene Jorda står ovenfor.

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.