, ,

Luke 6: Flerbørstemark

06/12/2022
5 min read
Luke 6: Flerbørstemark

Flerbørstemark har et veldig presist og beskrivende navn, for de er faktisk mark som har mange børster!

I BILDEGALLERIET SER DU TEGNINGER AV FLERBØRSTEMARKER FRA BARN OVER HELE LANDET. GALLERIET RULLERER AV SEG SELV ELLER KLIKK PÅ PILENE PÅ HVER SIDE AV TEGNINGEN ELLER SIRKELREKKEN UNDER FOR Å SE NESTE BILDE.

Børstene til flerbørstemarkene er egentlig en type hår som sitter festet til utvekster på hvert ledd av kroppen. For flerbørstemarker er en type leddormer (akkurat som meitemark, bortsett fra at de ikke er en flerbørstemark, da, men børstemark!) med kropper satt sammen av masse segmenter.
Det finnes utrolig mange forskjellige flerbørstemarker, over 12000 forskjellige arter i verden og over 750 forskjellige i Norge, og de aller, aller fleste av disse bor i havet. Alle disse forskjellige artene kan også se veldig forskjellige ut. De kan være alt fra noen millimeter til tre meter lange! Noen ligner på planter (det er til og noen som ligner på juletrær!), noen ligner på monstre, noen bor i i strandkanten, mens andre bor på mange tusen meters dyp, noen bygger kalkrør som de bor i, mens andre flyter rundt i vannmassene.

Under her kan du se et knippe av forskjellige flerbørstemarker, og om du vil lese mer om dem, så er det lenker på bildene.

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard

Les mer

E Read More

Diverse02/09/2022

Edelgras

I dag skal du få møte et gress, som for mange millioner år siden, turte å gå sin egen vei. Et gress som ikke brydde […]

N Read More

Bærekraft19/07/2022

Norges viktigste dyr

Norges viktigste dyr er ikke elg eller sau, ja ikke engang laks, men hoppekrepsen raudåte.

T Read More

Bærekraft14/06/2022

Tungvektar på havisen

Havmonster som rusar seg på morgondugg eller fascinerande kjempe? Møt det allsidige dyret som blant anna hjelpte vikingar å slå seg ned på Grønland!

B Read More

Akvakultur24/05/2022

Blå skog

Tareskogen er mangfoldig og eventyrlig, og faktisk en del av løsningen på et av de mest alvorlige problemene Jorda står ovenfor.

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.